Kolesterolitesti - helppo ja varma kotitesti
 

Etusivu

Hyvä ja huono kolesteroli

Korkea kolesteroli    

 

Korkea kolesteroli

Korkea kolesteroli aiheuttaa verenkiertohäiriöitä

Korkea kolesteroli lisää riskiä sairastua sepelvaltimotautiin, ateroskleroosiin, joka johtaa verenkierron häiriöihin. Ateroskleroosi voi olla piilevänä vuosikymmeniä ja se voidaan havaita vasta sen edettyä myöhäisvaiheeseen. Sydäntä ympäröivien verisuonien ateroskleroosi vähentää veren virtausta sydänlihakseen ja tukkii verisuonia, mistä voi seurata sydäninfarkti eli sydänkohtaus. Verenkiertohäiriöitä voi tulla muuallakin kehossa, kuten aivoissa ja jaloissa. Jaloissa verenkiertohäiriöt aiheuttavat vanhuksille tyypillistä katkokävelyä.

Mistä korkea kolesteroli tulee?

Korkeaan kolesteroliin vaikuttavat niin perintötekijät kuin ruokavalio ja elintavat, ylipaino ja liikunnan puute. Kolesterolitasoon voivat vaikuttaa myös lääkitys, stressi, diabetes, vakavat sairaudet ja raskaus. Sydänkohtaukset ja valtimonkovettumatauti yhdessä vastaavat lähes 40 % kaikista kuolemantapauksista teollistuneessa maailmassa.

Mikä on hyvä kolesterolin määrä?

Kolesterolin määrä ilmoitetaan millimooleina litrassa (mmol/l) tai milligrammoina desilitrassa (mg/dl). Millimoolit litrassa on käytetympi. Aikuisella normaali kokonaiskolesterolin määrä verenkierrossa on alle 5,2 mmol/l tai alle 200 mg/dl. Tätä korkeampi kolesterolin määrä on valtimonkovettumataudin riskitekijä. Vaikka testi ei näyttäisi korkeaa kolesterolipitoisuutta, kannattaa aina kuitenkin noudattaa terveellisiä elintapoja. Näin ennaltaehkäistään mahdolliset ongelmat myös tulevaisuudessa.

 

Lue lisää:

 

Hyvä ja huono kolesteroli

 

 


Testaa veren kolesteroli

MyCaren Kolesterolitestillä saat tuloksen nopeasti. Pakkaus sisältää neulan, laastarin ja testikortin. Tipauta veritippa testikorttiin ja odota 3 minuuttia ja vertaa tulostasi testikortin kääntöpuolella olevaan värikarttaan.

Kokonaiskolesterolin tai LDL-kolesterolin kotitestin voit tilata esimerkiksi osoitteesta www.testitalo.fi 
Lisätietoja testaamisesta saat myös sivuilta www.lablemon.com

 

Lähteet:

LDL-kolesterolitesti  - Helppo ja varma

 

Kolesterolitesti - helppo ja varma

 

 

 

Lablemon International

Avainsanat: kolesterolitesti, kotitesti, kolesteroli, LDL, HDL, kokonaiskolesteroli, kolesteroliarvo, huono kolesteroli, hyvä kolesteroli, verenkiertohäiriöt